Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ. Демонтаж на волан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ. Демонтаж на волан

Помощ. След много чегене във форума не можах за радбера как се сваля волана на АР 156. Моля помогнете малко по опидателно.

Първоначално публикувано от mi6onski Покажи съобщение
    ....помогнете малко по опидателно.
    ???

Comment

Здр колега значи по въпроса ти предполагам че отзад има шестограмни болчета които се отвиват и пада възглавницата и от там отвиваш гайката и дарпаш надявам се да съм помогнал и да е така поне на мойта 155 която е с еърбег е така
      Lancia Dedra 2.0i Auto '96
      Great Wall Hover 2.8 Tci '08
      Alfa Romeo 155 1.8 8v '94

Comment

и на 147-цата е така така че няма как при колегата да е по различно ... Успех никак не е сложно
        Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
        Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

Както колегата gelepz е написал трябва да отвиеш шестограмните болтове с ключ 5 и отам гайката.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99

Comment

Взимаш шестогран 5мм,по-тънка отверка и камък 22 със здраво рамо от гидор.Разкачаш плюса на акумулаторът.Бъркаш с дългото рамо на шестограна в отворите на гърба на волана с наклон,така че върхът да сочи леко към остта.Развиваш рапидите и сваляш бега.Внимателно го разкачваш.Сваляш пластините и пружинките на клаксона.Развиваш гайката и теглиш нагоре.
            Те това е.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не знам дали при Алфа е така, но за други марки съм чувал, че трябва да се внимава при тегленето - да не си избиеш зъбите с волана.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

хубаво е и да си отбележиш с тебешир накъде е бил волана като си го свалял, че съм я сърбал тая попара
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Взимаш шестогран 5мм,по-тънка отверка и камък 22 със здраво рамо от гидор.Разкачаш плюса на акумулаторът.Бъркаш с дългото рамо на шестограна в отворите на гърба на волана с наклон,така че върхът да сочи леко към остта.Развиваш рапидите и сваляш бега.Внимателно го разкачваш.Сваляш пластините и пружинките на клаксона.Развиваш гайката и теглиш нагоре.
                  Те това е.
                  Днес го правих това упражнение (сменях лентов кабел)!
                  Всичко е точно така, както го е описал колегата, с изключение на това, че не е нужно да сваляш пружините и пластините на клаксона!
                  Достатъчно е само да разкачиш буксата на клаксона и airbag-а!
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                  Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                  Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                  Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Това с елементите на клаксона е по-скоро профилактично,а не задължително.При избиването могат да се разхвърчат.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Това с елементите на клаксона е по-скоро профилактично,а не задължително.При избиването могат да се разхвърчат.
                      Така е, но ако се действа по-внимателно, няма проблем!
                      Аз предпочетох да не ги свалям, а волана излезе с няколко лекички разклащания!
                      Както реши колегата, така да го сваля!

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                        а волана излезе с няколко лекички разклащания!
                        Някой излизат с чук и с мамата, веднъж един така ми заяде, а ме мързеше да одя за чук, щях да си разбия носа.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Най-тарикатски стова със скоба.И зъбите на място и мамата необслужена.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Някой излизат с чук и с мамата, веднъж един така ми заяде, а ме мързеше да одя за чук, щях да си разбия носа.....

Хахах, явно съм имал късмет...
                            За първи път го свалях в неделя и стана много лесно, но наистина не е невъзможно да има и инатливи...

Comment

Оооо, и аз веднъж щях да съм с разбит нос. От тогава никога не махам гайката изцяло, а я оставям на 2-3 резби на края. Така като излезе волана от шлица , няма как да се сурне и да ти разбие носа !

Comment

Working...
                              X