Помощ. След много чегене във форума не можах за радбера как се сваля волана на АР 156. Моля помогнете малко по опидателно.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ. Демонтаж на волан
Collapse
X
-
-
Здр колега значи по въпроса ти предполагам че отзад има шестограмни болчета които се отвиват и пада възглавницата и от там отвиваш гайката и дарпаш надявам се да съм помогнал и да е така поне на мойта 155 която е с еърбег е такаLancia Dedra 2.0i Auto '96
Great Wall Hover 2.8 Tci '08
Alfa Romeo 155 1.8 8v '94
Comment
-
Взимаш шестогран 5мм,по-тънка отверка и камък 22 със здраво рамо от гидор.Разкачаш плюса на акумулаторът.Бъркаш с дългото рамо на шестограна в отворите на гърба на волана с наклон,така че върхът да сочи леко към остта.Развиваш рапидите и сваляш бега.Внимателно го разкачваш.Сваляш пластините и пружинките на клаксона.Развиваш гайката и теглиш нагоре.
Те това е.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеВзимаш шестогран 5мм,по-тънка отверка и камък 22 със здраво рамо от гидор.Разкачаш плюса на акумулаторът.Бъркаш с дългото рамо на шестограна в отворите на гърба на волана с наклон,така че върхът да сочи леко към остта.Развиваш рапидите и сваляш бега.Внимателно го разкачваш.Сваляш пластините и пружинките на клаксона.Развиваш гайката и теглиш нагоре.
Те това е.
Всичко е точно така, както го е описал колегата, с изключение на това, че не е нужно да сваляш пружините и пластините на клаксона!
Достатъчно е само да разкачиш буксата на клаксона и airbag-а!Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТова с елементите на клаксона е по-скоро профилактично,а не задължително.При избиването могат да се разхвърчат.
Аз предпочетох да не ги свалям, а волана излезе с няколко лекички разклащания!
Както реши колегата, така да го сваля!Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Comment
-
Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщениеа волана излезе с няколко лекички разклащания!"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеНякой излизат с чук и с мамата, веднъж един така ми заяде, а ме мързеше да одя за чук, щях да си разбия носа.....
Хахах, явно съм имал късмет...
За първи път го свалях в неделя и стана много лесно, но наистина не е невъзможно да има и инатливи...Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Comment
Comment